skip to Main Content

Hieronder treft u mijn favoriete technomuziek uit Detroit aan. Enjoy!

1: Rhythim is Rhythim- Strings of Life (1987)

Achter ‘Rhythim is Rhythim’ gaat Derrick ‘Mayday’ May schuil. May – ook wel ‘The Innovator’ genoemd – is een van de drie grondleggers van Detroit techno: de zogenaamde ‘Belleville Three’. Wat mij betreft is ‘Strings of Life’ de beste techno-song ooit.

 

2: Inner City – Good Life (1988)

Inner City is het project van een ander lid van de Belleville Three: Kevin Saunderson, ‘The Elevator’. Dit nummer was een groot commercieel succes in Europa.

 

3: Cybotron – Clear (1983)

Het eerste klassieke techno-album, Enter, werd in 1983 uitgebracht door Juan Atkins – het derde lid van de Belleville Three – onder de naam Cybotron. De bijnaam van Atkins is ‘The Originator’.

 

4: Jeff Mills – The Bells (1996)

Klassieker van ‘The Wizard’.

 

5: Moodymann – Who Do U Feel (2012)

Waar Atkins, Saunderson en May de grondleggers waren, en Mills tot de ‘Second Wave’ hoorde, maakt Moodymann deel uit van ‘The Next Generation’ techno-dj’s uit Detroit. Heerlijk nummer dit.

 

6:Eddie ‘Flashin’ Fowlkes – Goodbye Kiss (1986)

GE-WEL-DIG!!! Hoort, samen met ‘Strings of Life’, ‘Clear’ en ‘Good Life’, zonder twijfel thuis in het rijtje techno-klassiekers.

 

7: Psyche – Elements (1990)

Carl Craig!!! Fijne dosis soul.

 

8: Inner City – Big Fun (1988)

Nog zo’n vrolijk liedje van Kevin Saunderson.

 

9: Cybotron – Alleys Of Your Mind versus A Number Of Names – Sharevari (allebei 1981)

Tsja, welk nummer wordt nou beschouwd als allereerste techno-song? Een van deze twee dus. Maar welke?

 

10: Fedde Le Grand – Put Your Hands Up For Detroit (2009)

Deze mocht natuurlijk niet ontbreken. Alle Europese dance-dj’s zijn schatplichtig aan de techno uit Detroit. Het nummer van deze Utrechter wordt bij thuiswedstrijden van de Detroit Red Wings altijd aan het begin van de eerste periode gedraaid.

 

Bonus: Movement Electronic Music Festival (Hart Plaza)

Ieder jaar vindt eind mei aan de oevers van de Detroit-rivier het Movement Festival plaats. Alle grote techno-dj’s hebben hier weleens acte-de-présence gegeven.

https://www.movement.us/

Back To Top