skip to Main Content

Hieronder treft u mijn favoriete sportactiviteiten in en rondom Detroit aan. Enjoy!

1: Basketbal: Detroit Pistons (Little Ceasars Arena, 2645 Woodward Avenue)

Half oktober – half april (play-offs: april t/m juni, voorseizoen: begin oktober). Beste. Sport. Ever.

https://www.nba.com/pistons/tickets

 

 

2: Honkbal: Detroit Tigers (Comerica Park, 2100 Woodward Avenue)

Begin april – eind september (play-offs in oktober).  Het heeft wellicht wat tijd nodig, maar als je het spelletje begint te doorgronden (tip: lees ‘Moneyball’ van Michael Lewis) laat het je ook niet meer los. Tijdens de zomermaanden wordt er na avondwedstrijden op vrijdag vuurwerk afgestoken.

https://www.mlb.com/tigers/tickets

 

3: American Football: Detroit Lions (Ford Field, 2000 Brush Street)

Begin september – eind december (play-offs in januari, voorseizoen en ‘open practices’: eind juli – eind augustus). Enige team in de NFL dat er al vanaf het begin van het ‘Super Bowl’-tijdperk bij is en nog nooit de finale heeft gehaald. De teleurstelling hierover is een van de weinige zaken die de inwoners van de voorsteden en Detroiters gemeen hebben.

https://www.detroitlions.com/tickets/

 

4: IJshockey: Detroit Red Wings (Little Ceasars Arena, 2645 Woodward Avenue)

Begin oktober – begin april (play-offs: april t/m juni, voorseizoen: half september). Veel leuker dan ik had gedacht. De puck is ook beter zichtbaar dan op tv.

https://www.nhl.com/redwings/tickets/

 

5: Voetbal: Detroit City FC (Keyworth Stadium, 3201 Roosevelt Street, Hamtramck)

Half mei – begin juli (play-offs: eind juli, voorseizoen: begin mei). Detroit City FC heeft een fanatieke harde kern. Europese sfeer tijdens wedstrijden in het knusse Keyworth Stadium. Aanrader!

https://www.detcityfc.com/tickets

 

6: Kayaktocht (Detroit River Sports, 14601 Riverside Boulevard)

Mei tot oktober. Bijzondere ervaring. De eerste helft peddel je door het ‘Venetië van Detroit’, om daarna te eindigen op de machtige Detroit-rivier.

http://www.detroitriversports.com/

 

7: Slow Roll (vertrekplaats is iedere keer anders)

Begin mei tot eind oktober. Iedere maandagavond wordt er een massale fietstocht georganiseerd waaraan duizenden Detroiters en mensen uit de voorsteden meedoen. Het tempo ligt laag (slow roll!), maar de sfeer is prima. Huur een fiets bij Wheelhouse Detroit (http://www.wheelhousedetroit.com/) of Hostel Detroit (https://www.hosteldetroit.com/).

https://slowroll.bike/

Aan het eind van de zomer wordt ook ieder jaar de Tour de Troit georganiseerd: een fietstocht door de stad van 100 kilometer (https://tour-de-troit.org/tour-de-troit/).

 

8: Fietsen (zelf)

Zie tip nummer 7. Nog leuker: gewoon zelf een fiets huren en eropuit trekken. In deze fascinerende stad met een oppervlakte van 360 vierkante kilometer kan je machtige tochten maken. Vereist wel enige planning en kennis over de plattegrond van Detroit. Voor tips/vragen over mooie routes: mail me (pieter.uittenbogaard@gmail.com).

 

9: Hardlopen (zelf)

Bring the shoes and just do it! Mocht je hotel/Airbnb in de buurt van downtown Detroit zijn: nothing beats a morning run along the RiverWalk! Maar ook de stille wijken van de stad lenen zich goed voor het betere hardloopwerk. Grootste gevaar: loslopende honden.

http://www.detroitriverfront.org/

Voor de echte die-hards is er ieder jaar in oktober de Detroit Marathon (https://www.freepmarathon.com/), waarvan een deel van het parcours zich in Canada bevindt.

 

10: The Big House (Michigan Stadium, 1201 South Main Street, Ann Arbor)

Grootste sportstadion waar ik ooit ben geweest. Capaciteit: 100.000+. Vanuit Detroit ben je met de Greyhound-bus binnen een uur in Ann Arbor. In de zomermaanden is er vaak een oefenwedstrijd tussen twee Europese voetbalteams. Maar daarna begint het echte werk pas: de wedstrijden van het American Football-team van de University of Michigan. Go Blue!

https://mgoblue.com/sports/2017/6/16/facilities-michigan-stadium-html.aspx

 

11: Monument to Joe Louis (5 Woodward Avenue)

Waar Woodward Avenue en Jefferson Avenue elkaar kruisen, staat een imposant monument – beter bekend onder de naam ‘The Fist’ – opgedragen aan een van de beste boksers ooit.  Op enkele minuten loopafstand van ‘The Fist’ treft u in de hal van het Cobo Center – een uitgestrekt congrescentrum aan de oevers van de Detroit rivier – een standbeeld van Louis aan. In een glazen vitrine naast het beeld ligt een in brons gegoten handschoen die verwijst naar het legendarische gevecht van Louis in 1938 tegen de Duitser Max Schmeling. ‘The Glove That Floored Nazi Germany,’ luidt de bijbehorende inscriptie.

http://www.robertgraham-artist.com/civic_monuments/joe_louis.html

Back To Top