skip to Main Content

Hieronder treft u mijn favoriete musea in en rondom Detroit aan. Enjoy!

1: Detroit Institute of Arts (5200 Woodward Avenue)

De toeristenmassa’s die we normaal zijn gaan vinden in andere topmusea zul je hier niet aantreffen. Oftewel: lekker ronddwalen in zalen waar je op sommige momenten de enige bezoeker bent. Kunstwerken top 3:

A: Detroit Industry – Diego Rivera: indrukwekkende muurschildering in de centrale hal (Rivera Court). Vol symboliek. Leen een I-Pad en bekijk de filmpjes met uitleg. En: bezoek het museum op een vrijdagavond als er live-concerten zijn in Rivera Court.

B: Officer of the Husars – Kehinde Wiley: schilderde het officiële portret van president Barack Obama. Wiley weet op bijzondere wijze het moderne en traditionele te combineren door zwarte inwoners uit Harlem in klassiek heroïsche poses op doek te vereeuwigen.

C: Afdeling Nederlandse kunst uit de Gouden Eeuw: als bezoeker word je verwelkomd met de tekst ‘God made the world, but the Dutch made Holland.’ Mijn favoriete werk: Aert van der Neer, Landschap en molen bij maanlicht (rond 1650).

https://www.dia.org/

 

2: Motown Museum (2648 West Grand Boulevard)

Reserveer tickets online om teleurstellingen te voorkomen. Rondleiding met een gids die geregeld een Motown-song ten gehore brengt. Het museum zal de komende jaren fors worden uitgebreid.

https://www.motownmuseum.org/

 

3: Charles H. Wright Museum of African American History (315 East Warren Avenue)

Was tot de opening van het National Museum of African American History and Culture in Washington DC (eind 2016) het grootste African American museum in de VS. De vaste tentoonstelling over de geschiedenis van zwart Amerika is adembenemend. Het museum organiseert regelmatig interessante lezingen en paneldiscussies.

https://thewright.org/

 

4: The Henry Ford Museum of American Innovation (20900 Oakwood Boulevard, Dearborn)

In de direct ten westen van Detroit gelegen voorstad Dearborn kunt u onder meer de bus waarin Rosa Parks naar achteren werd gedirigeerd, en de presidentiële limousine waarin president John F Kennedy werd neergeschoten zien. Plus nog een hele hoop andere voertuigen.

https://www.thehenryford.org/visit/henry-ford-museum/

 

5: Greenfield Village (20900 Oakwood Boulevard, Dearborn)

Fascinerend openluchtmuseum dat onderdeel uitmaakt van het Henry Ford Museum (ingang ernaast, wel een apart kaartje kopen). Geeft een beeld van het ‘small town’ Amerika eind 19e eeuw. Project dat Henry Ford in de laatste fase van zijn leven op zich nam. Maak hier – voor een paar dollar – een ritje in een opgeknapte T-Ford, bezoek het laboratorium van Thomas Edison of bekijk de replica van de garage waar Ford zijn eerste automobiel bouwde.

https://www.thehenryford.org/visit/greenfield-village/

 

6: Ford Rouge Factory Tour (20900 Oakwood Boulevard, Dearborn)

Ook deze toer maakt deel uit van het Henry Ford Museum (trek voor alle drie de musea samen minstens een volledige dag uit!) Koop bij het Henry Ford een kaartje en wacht op de speciale bus die u enkele kilometers verder afzet bij de legendarisch Rouge fabriek. Ooit werkten hier meer dan 100.000 mensen. Tegenwoordig zijn het er niet meer dan 10.000. Vanaf een verhoging kunt u de productie van de populaire F-150 truck bekijken.  Een absolute must!

https://www.thehenryford.org/visit/ford-rouge-factory-tour/

 

7: Detroit Historical Museum (5401 Woodward Avenue)

Gelegen in het ‘museumdistrict’ in midtown Detroit waar ook het Detroit Institute of Arts en het Charles H. Wright Museum of African American History gevestigd zijn. Kom (bijna) alles te weten over de boeiende (ontstaans)geschiedenis van Detroit.

https://detroithistorical.org/detroit-historical-museum/plan-your-visit/general-information

 

8: Het Heidelberg Project (3600 Heidelberg Street)

Kunstproject dat ooit begonnen werd om het verval in deze straat in Oost-Detroit te bestrijden. Inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste trekpleisters van de stad.

https://www.heidelberg.org/

 

9: Ford Piquette Avenue Plant (461 Piquette Street)

De enige oude autofabriek die binnen de stadsgrenzen van Detroit te bezichtigen is. Bezoek de ‘geboorteplaats’ van de T-Ford. Met enig geluk laat de gids u het magnifieke uitzicht vanaf het dak zien.

https://www.fordpiquetteplant.org/

 

10: Edsel and Eleanor Ford House (1100 Lake Shore Road, Grosse Pointe Shores)

Kapitaal landhuis in de direct ten oosten van Detroit gelegen welvarende voorstad Grosse Pointe Shores. Hier – aan de oevers van het wonderschone Lake St. Clair – woonde het enige kind van Henry Ford, Edsel, samen met zijn vrouw (Eleanor) en kinderen.

https://www.fordhouse.org/

 

11: Arab American National Museum (13624 Michigan Avenue, Dearborn)

Dearborn herbergt een van de grootste Arabische gemeenschappen in de VS. De ‘roots’ van de Amerikanen die hier wonen liggen voornamelijk in Jemen, Libanon, Syrië en Irak. Op een paar kilometer afstand van het museum bevindt zich de grootste Amerikaanse moskee: de Islamic Center of America (19500 Ford Road, Dearborn).

http://www.arabamericanmuseum.org/

http://www.icofa.com/

Back To Top