skip to Main Content

Hieronder treft u mijn favoriete Eminem-songs aan. Enjoy! (Woord van waarschuwing: some explicit language.)

1: Eminem ft Dido – Stan (2000)

Kunst. Eminem voegde met dit prachtige nummer een nieuw woord aan het Engelse woordenboek toe. ‘Stan’ is zowel een zelfstandig naamwoord: ‘an overzealous or obsessive fan of a particular celebrity’, als een werkwoord: ‘be an overzealous or obsessive fan of a particular celebrity’.

2: Eminem – Lose Yourself (2002)

Met dit nummer won Eminem als eerste rapper ooit een Oscar. Een van de beste ‘motivational songs’ ooit. Staat op de soundtrack van de film ‘8 Mile’.

 

3: Eminem ft Nate Dogg – Till I Collapse (2002)

Nog zo’n nummer dat het goed doet tijdens het sporten.

 

4: Eminem ft Jay Z – Renegade (2001)

Dit nummer staat op het klassieke Jay Z album ‘The Blueprint’. Nas: ‘Eminem murdered you on your own track.’ (Op de eerste versie van ‘Renegade’ vervult Royce da 5’9″ de rol van Jay Z).

5: Eminem – Not Afraid (2010)

Eminem neemt afscheid van zijn oude, ruige leven. Hij heeft zijn pillenverslaving maar net weten te overleven, en spoort zijn fans in dit lied aan samen een nieuw pad in te slaan. ‘I’m not afraid (I’m not afraid). To take a stand (To take a stand). Everybody (Everybody). Come take my hand (Come take my hand). We’ll walk this road together, through the storm. Whatever weather, cold or warm. Just lettin’ you know that you’re not alone. Holla if you feel like you’ve been down the same road.’

 

6: Eminem – Stepping Stone (2018)

Emotioneel nummer waarin Eminem zijn groep D12 opheft.

 

7: Eminem – Infinite (1996)

Het eerste album van Eminem kwam al in 1996 uit, enkele jaren voor zijn doorbraak. ‘Infinite’ flopte, maar de titeltrack mag er zijn. ‘We represent the 3-1-3.’

 

8: Eminem ft Nate Ruess – Headlights (2014)

In het verleden viel Eminem in zijn muziek regelmatig uit naar zijn moeder. De laatste jaren is hij echter opmerkelijk milder geworden. Dit nummer reikt de hand naar zijn moeder, die – als je op de tekst moet afgaan – inmiddels worstelt met haar (geestelijke) gezondheid.

 

9: D12 – Devils Night (2001)

De titel van dit nummer verwijst naar de ongeregeldheden die zich in Detroit in de jeugd van Eminem rondom Halloween voordeden. D12 was de groep van Eminem en zijn vrienden uit de Motor City, waaronder boezemvriend Proof. Nadat Proof in 2006 werd vermoord, ging het met Eminem snel bergafwaarts (depressie, pillen, etc.)

 

10: Eminem ft Royce da 5’9″ – Rock Bottom (1999)

Met de Slim Shady LP brak Eminem door. De wereld maakte kennis met een grofgebekte, geniale artiest. Op ‘Rock Bottom’ rapt Eminem over het leven dat hij snel achter zich zou laten.

.

 

Bonus: 19946 Dresden Street

De woning in het noordoosten van Detroit waar Eminem ooit woonde staat op zowel de cover van de Marshall Mathers LP (2000) als die van de Marshall Mathers LP2 (2013). Helaas werd dit voor de muziekgeschiedenis zo belangrijke huis eind 2013 gesloopt. Net als zoveel andere percelen in Detroit is ook dit stukje grond de afgelopen jaren onherkenbaar veranderd. Het enige dat nog terug te herleiden valt, is de boom. Aan de onderkant hebben fans er stukken afgesneden.

Back To Top