skip to Main Content

Zondag 7 april: Opening Day!

Baseball is back in Detroit. Donderdag 4 april vond in Comerica Park, het stadion van de Detroit Tigers, de eerste thuiswedstrijd van het seizoen van de honkbalploeg uit de Motor City plaats.

Maar Opening Day is meer dan alleen honkbal. Het is ook het begin van de lente, en een afscheid van de lange, koude en donkere wintermaanden. De ‘home opener’ is in Detroit een ‘unofficial holiday’. Al vroeg in de ochtend stroomt downtown vol met mensen die vrij hebben genomen om de wedstrijd bij te kunnen wonen.

Dit jaar konden de fans onder meer genieten van een vertolking van het Amerikaanse volkslied door oud-lid van The Supremes Mary Wilson. En vlak daarna wierp de inmiddels 64-jarige Willie Hernandez, Most Valuable Player toen de de Tigers in 1984 voor het laatst de World Series wonnen, de eerste bal.

De Tigers wisten in zowel 2017 als 2018 minder dan 40 procent van de gespeelde wedstrijden te winnen. Grote ster Miguel Cabrera, een van de beste slagmannen ooit, lijkt over zijn top heen, en het team bestaat verder voornamelijk uit jonge spelers met onbekende namen. De verwachtingen voorafgaand aan de start van het huidige seizoen waren dan ook laag. Tot op heden verrichten de pitchers echter puik werk: tegenstanders weten slechts met de grootst mogelijke moeite te scoren. En na een wat sloom begin raken ook de slagmannen op stoom.

De eerste thuiswedstrijd wonnen de Tigers uiteindelijk met 5-4 van de Kansas City Royals. ‘Fans were pretty pumped up,’ zei Detroit-coach Ron Gardenhire na afloop. ‘I hope we’ll make them enjoy this ballclub all summer long. I know how much these fans love this team and hopefully, we’ll put together some wins and give them something exciting to watch this year.’

Op het moment dat ik dit schrijf (zondagochtend 7 april) hebben de Tigers van de eerste negen wedstrijden er zes gewonnen (0,667). Nog 153 (!) reguliere wedstrijden te gaan tot de play-offs.

Back To Top