skip to Main Content

Zondag 22 december: Een muzikale ode aan een onwerkelijke stad.

Op mijn eindejaarslijstje voor 2019 staat maar één ding: het album ‘Sincerely, Detroit’. De plaat kan gezien worden als een cadeautje van Detroit aan de wereld.

‘Sincerely, Detroit’ is een project van de in Grand Rapids, Michigan geboren producent Apollo Brown (1980), die sinds 2003 in Detroit woont. Hij is erin geslaagd 59 (!) rappers uit de stad op 21 tracks samen te brengen. Onder de artiesten bevinden zich Detroitse grootheden als Royce da 5’9, Elzhi en Black Milk. Bijna iedereen die iets voor hiphop uit Detroit heeft betekend van de partij. Dat Eminem en Big Sean, de bekendste rappers uit de Motor City, ontbreken valt wel op.

Het mag de pret niet drukken. ‘Sincerely, Detroit’ is wat mij betreft het beste album van het jaar. De productie van Apollo Brown (zie bovenstaande foto) stelt geen seconde teleur, en uit liefde voor de hometown zetten alle rappers hun beste beentje voor.

Mijn favoriete nummers zijn:
1: Can’t Lose (Feat. Phat Kat, Royce Da 5’9, & DJ Los)
2: Jacksons (Feat. Seven The General, Nick Speed, & Big Tone)
3: Over Do It (Feat. Bronze Nazareth & Boldy James)

En dan is er ook nog die iconische coverfoto. Het kruispunt van West Fort Street en Eighth Street, iets ten westen van downtown Detroit. Ik heb er tussen 2013 en 2018 regelmatig gelopen en gefietst.

Damn, I miss you Detroit!

Back To Top